Klima servis Beograd | KlimatStroj

Servis i popravka uređaja za Klimatizaciju, Grejanje i Hlađenje

Pon-Sub: 08:30 - 20:00

Radno vreme

Servis

Klima uređaja

info 064/4554-544

Veljka Dugoševića 27a, Beograd

Potreban Vam je servis Klime?

Ukoliko Vam je potreban servis klima uređaja možete nam se obratiti za servisiranje ili popravku istog.

Kod nas možete zakazati “Redovan godišnji servis Klima uređaja” sa kompletnom bakteriološkom dezinfekcijom, proverom ispravnosti i detaljnom kontrolom sistema uređaja sa dopunom freona.

Redovan Servis Klima uređaja

Redovan servis klima uređaja podrazumeva:

– Čišćenje i bakteriološku dezinfekciju unutrašnje jedinice (isparivača) klima uređaja, dopunu rashladne tečnosti…

U
nutrašnja jedinica:

  • skidanje poklopca unutrašnje jedinice i njegovo pranje (po potrebi)
  • pranje filtera/mrežica i dezinfikovanje antibakteriološkim sredstvom
  • pranje/odmašćivanje isparivača dezinfekcionim sredstvom za skidanje nečistoća
  • ispiranje kanala dezinfekcionim sredstvom (po potrebi)
  • kontrola temperature izduvavanja
  • čišćenje kondenz creva kako se nebi skupljale bakterije i plesan u njemu (po potrebi)

– Spoljašnja jedinica:

  • produvavanje kondenzatora (saće sa zadnje strane) i čišćenje dezinfekcionim sredstvom, kako bi se izbeglo preopterećenje kompresora (ukoliko ima naslaga prašine, tj. po potrebi)
  • vizuelna provera nosača spoljašnje jedinice
  • provera pritiska u sistemu i dopuna freona do 100 gr. (dopuna freona preko 100 gr., posebno se naplaćuje u zavisnosti od vrste i tipa rashladnog gasa.)

Kada je potrebno uraditi redovan servis klime?

Kako se klima uređaji – split sistemi sve više koriste za hlađenje i grejanje, dakle preko cele godine, servis je potrebno vršiti dva puta godišnje, pred početak letnje ili zimske sezone.

Ako se klima uređaj koristi u poslovnim prostorijama, prodavnicama, zadimljenim prostorijama servis treba uraditi više puta godišnje kako bi se sprečilo prekomerno stvaranje virusa, bakterija i gljivica u samom klima uređaju (isparivaču i turbini).

Redovan godišnji servis klima uređaja

Klima uređaji koji se sastoje se iz dve jedinice: spoljašnje i unutrašnje i sistema (cevi i električne instalacije) za povezivanje kroz koje prolazi rashladni fluid – freon. Sistemi sa dve jedinice se najčešće sreću, ali postoje i sistemi sa više unutrašnjih jedinica (mono, multi split).

Split sistem je zatvoren sistem u kome se unutrašnji vazduh hladi ili zagreva i na neki način reciklira prolazeći kroz specijalne filtere ili mrežice koji odstranjuju prašinu, polen, dim, vazduh se prečišćava…


Kako se vrši veliki servis Klima uređaja…

Servisiranje klima uređaja vrši se tako što se u potpunosti sa zida demontira unutrašnja jedinica i odnese se u servis na pranje, dezinfekciju i odmašćivanje, po potrebi se zamene rezervni delovi, potrošni materijal (filteri, kondenz crevo i sl.) Pranje unutrašnje jedinice može se vršiti i na licu mesta ukoliko za to postoje uslovi. Ova vrsta generalnog servisa podrazumeva se samo u slučaju da je unutrašnja jedinica klima uređaja vrlo zaprljana što može biti posledica neredovnog ili neadekvatnog održavanja. Dakle, nakon demontiranja klima uređaja potrebno je skinuti isparivač (saće) kako bi se omogućio pristup turbini (ventilatoru), u većini slučajeva je potrebno skinuti turbinu i na nju naneti sredstvo za odmašćivanje te je nakon 5-10min. oprati toplom vodom, takođe čišćenje, odmašćivanje i dezinfekcija isparivača vrši se istim procesom. Nakon završetka servisiranja unutrašnje jedinice, prilikom ponovne montaže posebno se vodi računa na bakarnu instalaciju, te ukoliko su kolenderi na njoj popustili isti se skidaju i cevi se vare sa srebrom što je dugotrajno rešenje protiv ispuštanja, odnosno curenja rashladnog gasa (freona).

Popravka klima uređaja

Popravka klima uredjaja se odnosi na sve delove i sklopove na klimama bilo kog proizvadjača bilo da je u pitanju popravka elektro-sklopova na spoljnoj ili unutrašnjoj jedinici, popravka plastičnih delova maske na unutrašnjoj ili na spoljnoj jedinici, popravka kompresora klime, popravka turbine, zamena freona ili čišćenje klima uredjaja.
Naš servis vrši popravku klima uređaja svih proizvođača.


Čišćenje klima uređaja:

Glavni razlog lošeg kvaliteta vazduha i neprijatnog mirisa u prostorijama koje se klimatizuju je slabo ili ne retko nikakvo održavanje klima uredjaja. Da bi se održala ispravnost klima uredjaja i sprečio razvoj bakterija nephodno je izvršiti periodično čišćenje klima uredjaja koje ne podrazumeva samo pranje filtera u unutrašnjoj jedinici i koje treba da obavlja za to ovlašćeni sevis. Nemojte dozvoliti da Vaša klima postane izvor zaraze ili da vam se klima pokvari. Čićenje klima uredjaja je poželjno uraditi pred početak letnje sezone kako bi se obezbedio nesmetan rad uredjaja i čist vazduh.


Čišćenje klima uredjaja podrazumeva sledeće:

    -čišćenje filtera unutarašnje jedinice
    -odmašćivanje isparivača na unutrašnjoj jedinici
    -čišćenje ventilatora (turbine)
    -čišćenje odvoda za vodu (kondenza)
    -čišćenje plastičnih delova unutrašnje jedinice
    -kontrolu količine freona
    -kontrolu elektro-mehaničkih sklopova

Zbog toga što klima kroz sebe provlači sav vazduh iz prostorije u kojoj se nalazi posle nekog vremena dolazi do taloženja isparenja i prašine na turbini klime. Čišćenje turbine klima uređaja ne omogućava samo normalan rad klime pri hlađenju i grejanju već vas i oslobađa od opasnosti nagomilavanja opasnih gljivica i mikro-organizama koji mogu da utiču na zdravlje respiratornih organa.

Posle duge upotrebe zaprljane klime moguće je temeljnim i stručnim čišćenjem vratiti u prvobitno fabričko stanje, a samim tim omogućavate pouzdan rad Vašeg klima uređaja i čist i zdrav vazduh u prostoriji u kojoj boravite. Mi ćemo Vam to omogućiti velikim servisom klime koji podrazumeva sledeće:

    -skidanje unutrašnje jedinice klima uređaja
    -rastavljanje svih delova klime
    -temeljno prenje i dezinfikovanje svih pojedinačnih delova
    -ponovno sastavljanje i vraćanje temeljno očišćene jedinice na mesto

Provera freona:

Nedovoljna količina freona u klima uređaju najpre se manifestuje slabim hladjenjem ili bukom koja dolazi iz spoljne jedinice zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar klima uređaja. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu proveru količine freona u klima uređaju i po potrebi dopunu freona. Provera se vrši uz pomoć posebnih manometara, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska ili uz pomoć posebne menzure za freon. Takođe je neophodno izvršiti i proveru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona.


Provera napona na kompresoru:

Osim provere količine freona za dobar rad kompresora na klima uređaju je neophodno proveriti i strujne elelmante na spoljašnoj jedinici koji omogućuju rad kompresora koji je najvažniji (i najskuplji) deo svakog klima uređaja.


Iz klime kaplje voda…Rešavanje curenja na spoljnoj i unutrašnjoj jedinici:

Često se dešava da spoljašnja ili unutrašnja jedinica na klima uređaju procuri tj. da iz nje počne da kaplje voda po zidu u prostoriji ili po fasadi ako je u pitanju spoljna jedinica (iz creva za kondenzaciju vode). Razlozi za to su razni od loše postavljenog uređaja pa do banalnih, kada na primer u crevu za odvod dospe neka nečistoća i začepi ga, a to mogu biti razni insekti i sl. Voda otiče prirodnim padom tako da i malo začepljenje može da predstavlja problem. Ovakvi problemi se najčešće rešavaju jako brzo i bez većih posledica. Naš savet je da u tom slučaju isključite klimu iz napajanja i da nas pozovete, a mi ćemo problem rešiti u najkraćem roku.


Servis elektronike za sve tipove klima uređaja:

Naši serviseri su osposobljeni za otklanjanje svih vrsta kvarova na elektronici kako na unutrašnjim tako i na spoljim jedinicama. Ukoliko imate bilo kakav problem sa elektronikom najpre isključite Vaš klima uređaj i pozovite nas, a naši ovlašćeni serviseri će taj problem rešiti za Vas.

Zakazivanje servisa 064/4554-544

Preparing-Home-Vacation-Expert
Comments are closed.